top of page

 

 

Hur blir jag kund?

Om du är intresserad av att bli kund hos oss börjar du med att fylla i en intresseanmälan under så kontaktar vi dig inom kort för att bestämma tid och datum för provstädningen.

.

Hur snabbt kan vi komma igång med tjänsten?

Vi har som mål att komma igång med en provstädning inom två veckor eller enligt önskemål.

 

Vad innebär en provstädning?

En provstädning innebär att vi kommer hem till dig och utför en städning enligt dina önskemål. Det är bra om ni kan vara hemma en stund vid första städtillfället för att visa runt er städerska och informera om ni har särskilda önskemål, om något behöver speciell skötsel och om särskilda rengöringsmedel ska användas i för olika syften. Visa vart ni förvarar era städredskap, visa soprutiner och kom överens om en nyckelrutin. Sedan klarar sig hemstädaren själv och med en fungerande nyckelrutin behöver ni inte vara hemma vid varje tillfälle. Du är inte förpliktigad att anlita oss igen om du inte blir nöjd med vårt arbete. 

 

Vad behöver jag som kund tänka på inför städningen?

Tänk på att det ska vara undanplockat från leksaker, kläder och andra föremål som kan hindra utförandet av arbete. Diskbänken skall vara fri från disk. Se till att blomkrukor, gardiner och andra föremål inte står i vägen för fönsterputsaren.

 

Behöver jag vara hemma när ni kommer?

Ja, i åtminstone 10-15 minuter, Har vi gått igenom alla detaljer innan städningen så behöver du inte stanna hemma men vi är tacksamma för feedback direkt efter städningen, speciellt första gången. 

 

Vad innebär ett städabonnemang?

Det innebär att vi kommer hem till dig och städar kontinuerligt under en förutbestämd dag under vardagar. Infaller städtillfället på en röd dag så kontaktar vi dig för att boka om det. 

 

Får man samma person som kommer varje tillfälle?

Super Städ's mål är kontinuitet. Som kund har du samma personal, veckodag och tid för tjänsten. Oftast jobbar vi i par för att kunna täcka upp vid sjukdomar och ledigheter. Vi har även andra duktiga medarbetare som kan hoppa in om det skulle behövas. 

 

Måste jag lämna ut nycklar?

Nej, om du garanterar att alltid vara hemma när städningen börjar. Nyckelrutiner kan göras på olika sätt efter vad som passar er vardag bäst. Vi är vana med både nycklar och larm. Ger ni hemstädaren en nyckelkopia så skickar vi er en nyckelkvittens på att vi ansvarar för den och där vi binder oss till att nyckeln endast används vid överenskomna tider för hemstädning. Ett annat alternativ är att lägga nyckeln på ett överenskommet gömställe – t.ex. en blomkruka utanför huset. 

 

Kan man bestämma veckodag och tid för städhjälp?

Ja, städarna kommer på den veckodag som du väljer. Vi ser gärna att vi får en tidsram (normalt kl. 8-17) inom vilken städningen kan utföras, men även här försöker vi att anpassa oss efter dina önskemål. 

 

Varför betalar jag för ex. 4 timmar när två personer utfört sitt arbete på 2 timmar?

Det är enkel matematik: 

 

EXEMPEL 1: När det kommer en person då behövs 4 timmar, men när det kommer två personer delar vi 4 timmar på 2 personer. 1 person (2 timmar) + 1 person (2 timmar) = 4 timmar

 

EXEMPEL 2: När det kommer 3 personer som städar på 7 timmar då delar vi 7 timmar på de 3 personer. 1 person(2 tim, 20 min) + 1 person(2 tim, 20 min) + 1 person(2 tim, 20 min) = 7 timmar

 

Hur förberda vi personal?

Innan personal tar hand om ditt hus går de genom internutbildning tillsammans med arbetsledare. När arbetsledare tycker att en person är färdig då börjar den jobba i team tillsammans med de som är vana. De hjälper den nya personen att komma igång. En ny person städar aldrig själv och det är också säkrare för våra kunder. Dessutom alla jobbar under sekretess.

 

Vad händer om något skulle gå sönder?

Super Städ har försäkringar som täcker eventuella skador på egendom som Super Städ's personal orsakar. Oberoende av vilken skada som händer i er bostad bör skadan rapporteras senast 24 timmar efter er hemkomst den dagen då städningen blivit utförd. Skador som rapporteras senare än 3 dagar efter själva händelsen kommer inte beaktas. Ju senare en skadeanmälan utförs av kund desto svårare blir det att fastställa vem som bär ansvaret

Skador på fast och lös egendom som golv, spisar, kylar, sängar och andra möbler kontrolleras i första hand av oss tillsammans med kunden. Behövs, tas det in en oberoende besiktningsman för att fasställa skadans omfattning och vem som orsakat skadan. I det fall tjänsten inte är i enlighet med vad som avtalats ska Super Städ AB beredas möjlighet att åtgärda felet i enlighet med konsumenttjänstelagen (1985:716).

Super Städ AB:s försäkring täcker skador som inte har förorsakats av slarv. Kundens hem är alltid försäkrat om det t.ex. blir en kortslutning pga.. att dammsugaren blir överhettat eller att det blir en vattenläcka när vatten hälls upp. Det är en normal företagsförsäkring som täcker skador i kundens hem!

Vad händer om jag inte är nöjd med tjänsten?

Vi har kvalitetsgaranti på våra tjänster. Om du av någon anledning inte tycker att vi har utfört tjänsten så som vi har kommit överens om försöker vi åtgärda det.

 

Vem står för städutrustningen?

Vid hemstädningar håller kunden med städmaterial och vi står för arbetskraft. Kunden skall bistå med nödvändig utrustning samt medel för att kunna utföra städningen effektivt. Vi har en "bra att ha hemma" lista som vi ger till våra kunder, vi kan även leverera ett komplett städset åt våra kunder om önskemål finns Denna faktureras.

 

Kan jag avboka en städtid?

Ja, avbokningen kan göras till vår kundtjänst via telefon 08- 777 66 69, eller e-post till superstadsthlm@gmail.com senast 2 arbetsdagar innan förbestämt städdatum. Om ni försummat att avboka ett städtillfälle i god tid debiterar vi er för motsvarande 2 arbetstimmar.

 

Kan jag omboka en städtid? 

Ja, du kan omboka tiden senast tre arbetsdagar före städtillfället.

 

Hur betalar jag? 

Hemstädning fakturerar vi vid månadsskifte, efterskott. 20 dagar netto. Enstaka städuppdrag faktureras ofta i anslutning till städningen. Påminnelseavgift 50 SEK. Dröjsmålsränta 11%

 

Har ni andra dolda avgifter, till exempel fakturaavgifter?

Administrativavgift avseende RUT-avdrag 30 kr. Det som kan tillkomma är en förseningsavgift 50 SEK och dröjsmålsränta på 11 % om du inte betalar i tid. 

 

Har ni någon framkörningsavgift?

Nej, inte om bor du inom 2 mil från tullarna. Bor du utanför, eller om området är svårtillgängligt så tillkommer det 75 kr per städtillfälle.

 

Har ni några referenser?

Ja, vi har många nöjda kunder som gärna rekommenderar oss. Vi lämnar gärna ut kontaktuppgifter till några om du önskar.

 

Är ni försäkrade?

Ja. Vi är försäkrade mot skador som uppstår vid städtiden.

 

 

 

Frågor & Svar

bottom of page